Banden Wielen Service Nieuws Route

Imposant wielencentrum in Haarlemmermeer.

Lichtmetalen wielen maken auto’s mooier en meestal beter. Helaas komt ‘t voor dat uit een catalogus of via internet geselecteerde wielen niet goed blijken te passen. Noch bij
de automobilist, noch op de auto. Mensink Banden en Wielen
biedt uitkomst met de grootste wielenshowroom in de Haarlemmermeer waar echt valt te kiezen en eerlijk technisch advies plus een perfect toegeruste bandenwerkplaats problemen achteraf voorkomen.

Sportwagens worden in het algemeen mooi en sexy gevonden. Ontwerpers in opleiding leren al gauw het achterliggende foefje: beperk de hoogte van het voertuig tot driemaal de wieldiameter. Lichtmetalen wielen bieden de individuele automobilist een buitenkans om zelf op de stoel van de designer plaats te nemen, een persoonlijke noot aan het vervoermiddel toe te voegen en de rijeigenschappen te verbeteren.

Grenzen aan groei
Twee dingen zijn bij ombouwoperaties in ieder geval van belang:
1. het verschil in afrolomtrek van de oude en nieuwe band dient beperkt te blijven tot 2%. Anders wordt de afwijking van de snelheidsmeter/kilometerteller te groot en kan de werking van het anti-blokkeerremsysteem worden beïnvloed.
2. de ruimte in de wielkasten dient de bandverbreding toe te laten. Uiteraard mogen banden nooit in aanraking komen met spatbordranden en niet buiten de carrosserie uitsteken. Evenmin is het toelaatbaar dat sturen tot contact leidt tussen de band of het wiel en een deel van de wielophanging, remslang, binnenscherm, enzovoort.

Met andere woorden: upsizing is werk voor de vakman.